Zwangerschapsyoga

Hoera! Allereerst van harte gefeliciteerd met je zwangerschap. Ben je op zoek naar een geschikte manier om je voor te bereiden op de bevalling? Zoek je naar een moment om bewust te genieten van deze bijzondere periode in je leven? Dan is zwangerschapsyoga wellicht iets voor jou!

Waarom zwangerschapsyoga

In de lessen versoepel en versterk je je hele lichaam met behulp van speciale hatha yoga oefeningen. Zo houd je jezelf gedurende je zwangerschap in goede conditie en bereid je je voor op de bevalling. Ook zijn er oefeningen voor het voorkomen en verlichten van zwangerschapskwaaltjes waaronder bekkenklachten. Je oefent in het bewust ontspannen van lichaam en het tot rust brengen van je gedachten. Daarom werken we veel met onze adem. Met de adem oefen je om je aandacht te richten daar waar het nodig is tijdens de weeën en de ontsluiting. Door middel van aandacht en adem leer je contact te maken met je lichaam én met je kind. Zo kun je nu al een band opbouwen. Met de adem ondersteun je je eigen kracht tijdens de bevalling.

Praktische zaken

Vanaf de 14e zwangerschapsweek ben je van harte welkom. Zo heb je voldoende de tijd om je alles wat we in de lessen oefenen eigen te maken. Maar ook instappen op een later moment van je zwangerschap is mogelijk. Om bij Studio Astrid zwangerschapsyoga te beoefenen is het niet nodig eerder aan yoga gedaan te hebben.

Partnerles

Als aanvulling op de reguliere lessen zwangerschapsyoga bied ik ook een partnerles aan. Deze eenmalige les wordt aangeboden op vraag, individueel of in groepsverband. De les duurt ongeveer 2 uur. In deze les doorlopen we een aantal belangrijke onderdelen van hoe de partner jou kan steunen. Je oefent hoe je partner er tijdens de zwangerschap en tijdens de bevalling voor je kan zijn. Jullie gaan vooral praktisch aan de slag. Samen ervaren en doen staan hierbij voorop.