Ik leer anders

Herkent u de uitspraak: “het zit er wel in, maar het komt er niet uit?”

Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers! Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen en onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze wordt aangeboden. De methode ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof, zoals taal en rekenen, naar de manier van denken van uw kind.

Hoe werkt het

Vooraf aan de training vindt een intakegesprek plaats. Dit duurt ongeveer 60 minuten en is samen met uw kind. Tijdens het gesprek bespreken waar uw kind tegenaan loopt, doe ik een aantal testjes en stel ik vragen aan u en uw kind, tevens maken we een begin met ‘Ik leer anders’.

De basistraining bestaat uit 4 tot 6 sessies. Aan bod komen:
1. Informatie op de juiste wijze ordenen, opslaan en onthouden.
2. Alfabet, woordpakketten en lezen.
3. Cijferveld en tafels.
4. Klokkijken (analoog).

Mocht uw kind moeite hebben op een bepaald gebied, dan kan ik ook specifiek daar mee aan de slag gaan. Bijvoorbeeld, gaat het rekenen goed en gaat spelling en lezen moeizaam, dan richt ik mij tijdens de sessies meer op het gebied van taal dan op rekenen.

Praktische zaken

De individuele sessies hebben plaats in mijn studio aan huis. De training bestaat uit 4 tot 6 sessies. Hierna kunt u met uw kind de woordpakketten, tafels, enz. zelf verder oefenen. Mocht u het prettiger vinden dat ik hiermee verder ga, dan is dit uiteraard ook mogelijk.
De kosten bedragen:
– Basistraining (4 sessies van 60 min, inclusief werkboek) € 239,-
– Intakegesprek + deel 1e sessie € 65,-
– Werkboek los € 39,-
– Eventuele extra sessies na de training € 45,-

Afspraken zijn in overleg in te plannen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.