Kinderyoga

Bij kinderyoga staat plezier voorop. Iedere les is er beweging, spel, yogahoudingen, ontspanningsoefeningen en wordt er afgesloten met een creatieve activiteit. 
Tijdens yogalessen gaat het niet om prestatie of competitie, het is plezier en respect voor elkaar wat telt! 

Yoga kan helpen bij het ontwikkelen of bevorderen van: 
o         Aandacht en concentreren 
o         Helder en positief denken 
o         Acceptatie van mogelijkheden en onmogelijkheden
o         Lichaamsbewustzijn 
o         Zelfvertrouwen en innerlijke kracht
o         Een positief zelfbeeld

Het nut van kinderyoga

In een kinderyogales worden yoga- en ademoefeningen gecombineerd met spel, beweging en ontspanning, met massage en aanraking, met ritme en zingen. In een veilige, ongedwongen sfeer gaan we spelenderwijs samen op avontuur, waarbij de yogahoudingen zorgen voor het opladen en afvoeren van overtollige energie, zodat er balans ontstaat tussen spanning en ontspanning. Onze samenleving kent veel stress en een veelvoud aan prikkels. Yoga ontlaadt nerveuze energie die veroorzaakt wordt door te veel prikkels.
Kinderyoga geeft de kinderen kracht, balans en is goed voor het verbeteren van de lichaamshouding. Daarnaast worden kinderen zich bewuster van zichzelf, hun lichaam, emoties en omgeving. Kinderyoga brengt hen innerlijke rust en zelfvertrouwen. Ze leren om naar binnen te gaan, zich te ontspannen, zich te concentreren en aanwezig te zijn zonder zich te verliezen in de prikkels om hen heen.

Praktische zaken

Iedere les staat op zich en instappen is dus altijd mogelijk. De lessen vinden plaats in mijn studio aan huis en vinden wekelijks plaats in twee leeftijdsgroepen.
De kosten voor een les bedragen 8 euro per kind. Er kan ook een 5-lessen kaart gekocht worden voor 35 euro. Deze is één jaar geldig en niet inwisselbaar voor geld. De strippenkaart kan gebruikt worden voor zowel de kinderyoga (1 strip) als de ouder-kind yoga lessen (2 strippen).
Aanmelden kan mondeling, via het contactformulier of per e-mail zie verder mijn contact-pagina.